Adatvagyon felmérés, adatelemzés

Adatok minden cég életében keletkeznek, a digitalizáció pedig lehetővé tette ezeknek a hatékony gyűjtését, tárolását és elemzését is.

Néhány éve pár cég azt is felismerte, hogy ezekből hogyan tud üzletet csinálni, és ők mára már világméretűvé váltak. Gondoljon például a Google-re, a FaceBookra vagy a Netflixre. A felhasználóik, vevőik adatait elemezve és felhasználva váltak egyre jobbá és sikeresebbé. Vagyont építettek az adatokból. Az Ön szervezetében is keletkeznek hasonló módon felhasználható adatok.

Segítünk ezeket beazonosítani és adatvagyonná tenni.

Ehhez első és alapvető lépésként az adatok keletkezésének detektálására van szükség. Ez azt jelenti, hogy meg kell határoznunk, hogy az Ön cégében milyen forrásokból származnak az adatok, és milyen formában érkeznek.

Lehetnek strukturált adatbázisok, szöveges dokumentumok, log fájlok, vagy akár szenzorok által generált adatok is.

Legyen szó akár a fentiek összességéről is, mi segítünk a különböző adatbázisok közötti összefüggések feltárásában és elemzésében, az adatok közötti kapcsolatok, trendek és mintázatok azonosításába. Az ilyen elemzések segítenek megérteni, hogy az adatokban rejlő információk milyen módon kapcsolódnak egymáshoz, és hogyan befolyásolják egymást.

A kapott adatokat célszerű strukturált formában tárolni és rendszerezni. Ez magában foglalja a relációs adatbázisok, gráfok, vagy akár NoSQL adatbázisok tervezését és implementálását.

A következő fázis az adatelemzés, ahol a már előkészített adatokat részletesebben vizsgáljuk meg. Ez lehet statisztikai analízis, gépi tanulás, prediktív modellezés vagy akár adatbányászat. A cél az, hogy minél több információt nyerjünk ki az adatokból, hogy Ön ezeket hasznosítani tudja a jövőben az üzleti döntései meghozatalakor.

Célunk az Ön cége működésének a jelenleginél hatékonyabbá tétele. Az összegyűjtött adatok elemzése alapján optimalizálhatjuk a folyamatokat, ezzel pedig javíthatjuk a termelékenységet, csökkenthetjük a költségeket és növelhetjük a profitot.

Felmérjük vannak-e kapcsolódási lehetőségei az állami, akadémiai és piaci adatforrásokhoz, majd javaslatot teszünk Önnek. Mert ezeknek az adatoknak a kombinálása és integrálása a saját adatvagyonnal új üzleti lehetőségek feltárását teszik lehetővé. Ezek lehetnek például új piacok meghódítása, új termékek vagy szolgáltatások fejlesztése, vagy akár hatékonyabb üzleti modellek kidolgozása. Egyenes utat nyithatunk a növekedéshez.

Ez a folyamat komplex és sokoldalú, de rendkívül fontos a versenyképesség szempontjából a modern üzleti világban. Az adatvagyon felmérés és adatelemzés által lehetőségünk van hatékonyabbá tenni az üzleti folyamatokat, és új lehetőségeket nyitni az innovációra és növekedésre.

Scroll to Top