Ágazati adatvezérelt irányításra való átállás

Segítünk cégének az adatvezérelt irányításra való átállás folyamatában, hogy a bevezetett új lépések együttesen támogatni tudják a szervezetét a hatékonyabb, átláthatóbb működésben.

Első lépésként felmérjük a már meglévő folyamatait, az adatok keletkezésének helyét és az adatkészleteit.

E mellett elengedhetetlen a szervezete tevékenységére vonatkozó jogszabályi keretek feltárása. Az adatok gyűjtését, tárolását és felhasználását számos jogszabályi előírás köti, alapvetően fontos ezeknek megfelelni. Ezek lehetnek adatvédelmi, adatbiztonsági vagy akár szektor-specifikus szabályozások.

A felmérést követően a meglévő folyamatok, adatkészletek átvilágítását, dokumentálását készítjük el és adjuk át.

A megfelelő előkészületek azért fontosak, mert így lehet azonosítani azokat a területeket, ahol az adatvezérelt irányítás bevezetése a legnagyobb előnyökkel járhat, és ahol szükséges lehet esetleges változtatások bevezetése.

Az üzleti igények megfogalmazása során fontos, hogy mind a hatósági, mind a felhasználói oldal érdekeit szem előtt tartsuk. A hatósági oldalra vonatkozó igények lehetnek adatszolgáltatási kötelezettségek, jelentési követelmények vagy akár ellenőrzési mechanizmusok. A felhasználói oldal igényei pedig az adatok elérhetőségével, minőségével és használhatóságával kapcsolatosak. Bármiről is legyen szó, mi azt összegyűjtjük és közöljük, szükség esetén módosítási javaslatot teszünk.

A folyamatok megfelelő optimalizációja elősegíti az adatfolyamatok finomhangolását, valamint az adatok minőségének javítását, megalapozhatja az automatizációt. Az adatvezérelt irányítás bevezetése lehetőséget teremt a hatékonyabb, gyorsabb és pontosabb működésre.

Az ágazati adatvezérelt irányításra való átállás komplex folyamat, melyben fontos minden lépést alaposan átgondolni és a szervezet specifikus igényeihez igazítani. A megfelelő felmérés, jogszabályi keretek betartása, üzleti igények megfogalmazása, megoldási javaslatok kidolgozása és folyamatoptimalizáció együttesen vezetnek el a sikeres adatvezérelt irányításhoz.

Szakértőink segítik Önt a zökkenőmentes átállásban.

Scroll to Top