Célegyenesben vannak az első DIMOP Plusz pályázatok

A sikeres pályázat titka egy jól megírt és részletes megvalósíthatósági tanulmány
[reading_time]
[reading_time]

Több sikeres pályázó tette közzé, az elmúlt napokban, hogy a Digitális Megújulás Operatív Program Plusz (DIMOP Plusz) projektje státusza: támogatási szerződés megkötése folyamatban.

Az Oktatási Hivatal (OH), mint konzorciumi tag elsők között tette közé honlapján a nyertes DIMOP Plusz pályázatuk részleteit. Bár ez egy kiemelt projekt, a program más részeiben piaci szereplők is lehetőséget kapnak. Hiszen a 2021-2027 közötti programozási időszakban előreláthatólag

Az Európai Unió és Magyarország Kormánya a digitalizációt fókuszba helyező programot összesen 760 milliárd forinttal támogatja.

A sikeres pályázat titka

Minden sikeres pályázat egyik kulcsa, hogy megfelelő részletes megvalósíthatósági tanulmány áll mögötte. Olyan, ami átfogó képet nyújt a tervezett projekt lehetséges kihívásairól, előnyeiről. Részletesen ismerteti a tervezett projektet, beleértve annak célját, méreteit, időtartamát, az elérhető erőforrásait és a célközönségét.

Bemutatja a pályázat szükségességét és a tervezett eredményeket. Piaci elemzésekkel, technikai és gazdasági megvalósíthatósági vizsgálatokkal támasztja alá az állításokat. Tartalmaz környezeti és társadalmi hatásvizsgálatot, rizikóelemzést és pénzügyi tervet. Nem utolsó sorban összefoglalja a főbb eredményeket, és ajánlásokat tesz a projekt további lépéseire. Arról, hogy mi hogyan állunk neki egy részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséhez, itt írunk bővebben. Ebből akár ihletet is meríthet, ha úgy dönt pályázik, de elakadt. Vagy kérheti tanácsadóink segítségét is.

Huszonöt felhívással indult a DIMOP Plusz

Azok, akik rendszeresen figyelik a pályázati híreket, már bizonyára tudják, hogy a 2021-2027 közötti európai uniós programozási időszakban külön operatív program fogja össze a digitalizációt középpontba állító fejlesztéseket.

A DIMOP Plusz projektjei Magyarország lakosságának, vállalkozásainak és az állam működésének digitális felkészültségét és ezáltal a versenyképességét növelik. Az Operatív Program keretében 2023 szeptemberében megjelent huszonöt felhívás összesen több mint 225 milliárd forint támogatást nyújt digitalizációt érintő fejlesztésekhez – írta meg a kormány.hu.

Belső fotó: © inspirestock, 123RF Free Images

Megosztom ezt a bejegyzést!

További népszerű bejegyzések

Elérhetőségeink:

Scroll to Top