Az üzleti intelligencia (BI) 5 legfőbb hozadéka

Key Result Services üzleti intelligencia BI
[reading_time]
[reading_time]

A BI-eszközök elterjedése előtt a cégeknek maguk kellett kitalálni és megalapozni, hogyan gyűjtsék és elemezzék a vállalat működése közben keletkezett adatokat. Ezek a „rendszerek” sokszor – jó esetben – egy Excel-táblázatban valósultak meg. Általában az a munkavállaló készítette el és frissítette, aki a legtöbbet konyított a programhoz. Azonban az üzleti intelligencia ennél többet is jelenthet. Az üzleti intelligenciát támogató eszközök segítségével a nyers adatokat könnyen értelmezhető, a szervezet összes felhasználója számára érthető információkká alakíthatók. Számos egyedi megoldást nyújt a piac, de vannak már egész jól működő dobozos rendszerek is, amik támogatják az üzleti intelligencia alapú működést. A Microsoft szerint a BI-ra épített üzlet a következőképpen javítja a munkavégzést:

Az értékesítés és a marketing teljesítmény javul a BI-jal

Vannak olyan BI-eszközök, amik kifejezetten az értékesítési és marketingteljesítmény figyelését szolgálják. A segítségükkel elemezhetővé és megérthetővé válnak az egyes fogyasztói magatartások, kirajzolódnak a vásárlási trendek. Ezzel lehetőség nyílik a jövőbeni marketingtervek és stratégiák eredményesebb kivitelezésére, így a bevétel növelésére.

Átfogóbb pénzügyi kimutatások

A BI-jal létrehozható egyéni irányítópultok segítségével átfogó képek rajzolódnak ki a vállalat pénzügyi helyzetéről. Elemzésekkel, az előzmények vizsgálatával, kockázat számítással biztonságosabb és felelősebb döntések hozhatók.

Az üzleti intelligencia támogatja a hatékonyságnövekedést

Az adatok automatizált gyűjtésével és a rutin elemzési feladatok automatizálásával, munkaerőt tud felszabadítani. Az egyes céges folyamatok finomításával, a hatékonytalan műveletek kiszűrésével és kezeléséve a termelékenység növelhető.

Pontosabb készletszabályozás

Egy, az üzleti intelligenciára építő készletszabályozási rendszer képes adatelemzést és jelentéskészítést összeállítani a készletkezelés és a teljesítmény javítására, valamint segít a vásárlási trendek előrejelzésében. Ez pedig lehetővé teszi a felkészülést.

Biztonság és megfelelőség

Az adatok egy központi és védett helyen történő tárolása – ami az üzleti intelligenciára építő alkalmazásokhoz elengedhetetlen – biztosítja az átláthatóságot, aminek eredményeként könnyebben észlelhetők az esetleges hibák és biztonsági problémák. Ez által csökkenthetők a megfelelési kockázatok.

Esetleg maradtak még kérdései? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Megosztom ezt a bejegyzést!

További népszerű bejegyzések

Elérhetőségeink:

Scroll to Top