Elindult a DATA-EDIH EU-s projekt

data-edih-logo-keyresult.hu
[reading_time]
[reading_time]

A DATA-EDIH projekt az Európai Unió és Magyarország Kormánya társfinanszírozásában valósul meg. A részvétel térítésmentes, mivel a tanácsadások és képzések során felmerült költségek a vállalkozások „de minimis” vagy innovációs keretére elszámolhatók.

A mai világban a digitalizáció kulcsfontosságú és elengedhetetlen a versenyképesség megtartásához, a piaci jelenlét fenntartásához. Az új Uniós keretprogram ezt a fejlődést támogatja. A DATA-EDIH célja, hogy elérje és támogassa a hazai kis-, és középvállalkozásokat, valamint a közszféra szereplőit digitális érettségünk növelésében.

A vállalkozások számára a digitális érettség erősítésében és fejlődésében, a belső folyamataik és adatfelhasználásuk fejlesztésében, valamint magasabb szintre emelésében tudnak a projektben résztvevő szervezetek segítséget nyújtani. A projektben kilenc konzorciumi tag vesz részt (BME, Debreceni Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Elte-Soft Nonprofit Kft., HTEnet Nonprofit Kft. KSH, Nemzeti Adatvagyon Ügynökség, Neumann Nonprofit Közhasznú Kft. Semmelweis Egyetem), akik, mind szakmai tudásukkal, mind szolgáltatásaikkal igyekeznek a résztvevők számára minél személyre szabottabb tanácsadással és tréningekkel, illetve workshop-okkal segítséget nyújtani.

A szolgáltatási folyamat főbb lépései:

  • megkeresés, kapcsolatfelvétel és találkozó egyeztetése;
  • találkozó, mely alkalommal megtörténik a szervezet felmérése, közös elemzés készítése;
  • szolgáltatást nyújtó szervezet elvégzi a kiértékelést;
  • következő találkozó alkalmával javaslatok tétele mind a további tanácsadás mind a lehetséges képzések területén, szerződéskötés;
  • fejlődési folyamat nyomon követése;
  • meghatározott időn belül (általában 1év) a fejlődés visszamérése.

A találkozók a projektben résztvevő vállalkozás igényeihez igazodva mind személyes mind online módon megvalósulhatnak. Amennyiben a felmérés eredményeképp több szolgáltatás irányába is érdeklődne a vállalkozás, úgy arra lehetősége van, a „de minimis” vagy innovációs keretének nagyobb mértékű felhasználása/ kihasználása mellett. Bővebb információ erről a lehetőségről: https://adatedih.hu/de-minimis/

Az európai unió több tagországában hozott létre innovációs központokat, úgynevezett HUB-okat, melyek feladata támogatni a projektben részvevő vállalkozásokat a digitalizációban. A magyarországi DATA-EDIH projekt célja a szereplők digitális átalakulásának, fejlettségének növelése és támogatása.

Az Adat-EDIH projekt megvalósítási ciklusa a 2022-2025.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, esetleg kérdései vannak vegye fel velünk a kapcsolatot!

Megosztom ezt a bejegyzést!

További népszerű bejegyzések

Elérhetőségeink:

Scroll to Top